tisdag 29 januari 2013

Tumme upp för omslaget :D

Hejhej!

Den här veckan var det som om någon liten polett ramlade ner i huvudet på mig. Plötsligt fungerade de inscannade bilderna att redigera som de skulle, färgschemat blev solklart och plötsligt fanns där ett halvfärdigt bokomslag!

Så här ser bokomslaget ut i nuläget:

- Bakgrunden tonas uppifrån och ner från mörkt lila till vitt för att symbolisera himmel/rymden samt den tuffa men ändå lite tjejiga känslan med det lila.

- Bokens titel och författaren står under varandra längst ner på bokens framsida, mitt på en svart cirkel som man bara ser ungefär hälften av, eftersom den fortsätter utanför bokens omslag.
Den svarta ifyllda cirkeln ska föreställa en planet (bakgrunden liknar då himmel som sedan fortsätter till rymden), närmare bestämt jorden. Den svarta färgen är för att beskriva hur huvudpersonen känner sig "fångad" på jorden, och att hon är en "rising new timekeeper"
Under själva titeln, på den svarta planeten är ett slarvigt "kladdstreck" i en annan lila nyans, dels för att framhäva titeln, men också för att få fram den tonåriga ungdomliga känslan. Jag tänker lite "skiss","kladd" och "klotter".

Kvar att göra nu är att klura ut var änglavingarna ska sitta, hur bokens baksida ska se ut och få tag på alla förlag/sponsrade märken och symboler. Sedan är bokomslaget färdigt..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar