söndag 16 mars 2014

Att se det lilla i det stora

Hej!

Vi har fått i uppgift att med hjälp av fem bilder göra en bildberättelse som berättar något om vår stad. Mina bilder blev sju, eftersom två par uttrycker samma sak fast gör upplevelsen bredare. Berättelsen kallar jag "Öppna dörrar".

Göteborg är en stad med mångfald, men hur ofta tänker vi på hur mycket staden skiljer sig i olika delar? Dörrar är något vi använder konstant varje dag i våra liv - som finns överallt - men ofta ser vi bara de som vi använder, de som tillverkats av människor. Är det inte skönt att ibland stanna upp, titta på detaljer och bara vara i nuet? Se saker för vad de verkligen är istället för bara praktiska redskap? Det finns så mycket mer symbolik kring en dörr än bara ett sätt att stänga något inne eller ute. Det är en portal till en annan plats, ett sätt att känna frihet, eller instängdhet. Men det kan också vara ett sätt att se kontrasterna mellan den värld vi skapat och den som gett oss liv. Det finns mängder av tolkningar, men jag vill visa det lilla i det stora Göteborg.








Ps. Noterade ni att en av bilderna i sig blev övergången till den kontrasterande "världen" - trots att platserna finns i samma stad? En bild där de två kontrasterna möts? Kan ni lista ut vilken?

Ha en fortsatt trevlig söndag, hoppas ni får chansen att uppleva de små men underbara detaljerna under tiden!

Kram
Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar